top of page

Cursussen/masterclass Live of online
De Kunst van het Zien
 

Waarin onderscheiden deze cursussen zich van andere fotocursussen

Als eerste, voor deze cursus hoef je niet persé in het bezit te zijn van een camera met de nieuwste snufjes. Heb je helemaal geen camera, geen enkel probleem, je maakt je foto’s dan met je telefoon, die heb je immers ook altijd bij je om een interessant moment vast te kunnen leggen.

Nu hoor ik je denken.. “maar ik wil betere foto’s leren maken”, nou, dat komt goed uit, want dat zal ook gaan gebeuren. 

Je gaat nl inhoudelijk betere foto's leren maken. Het gaat om leren kijken en tenslotte ‘ZIEN’.

In de cursussen 'de Kunst van het Zien' gaat er een wereld voor je open!

Je gaat leren wat compositie, standpunt, licht, kleur of zwart/wit doen met je foto. Door een verhalend element toe te voegen aan je foto, spreekt jouw foto tot de emotie. Jouw foto gaat leven en houdt de aandacht van de kijker vast.

Het is dus belangrijk dat je je steeds afvraagt “wat je wil laten zien en hoe”. In deze cursussen leer je dit door verdieping in het werk van beroemde fotografen. Je gaat deze handschriften ontdekken en hierdoor een eigen stijl ontwikkelen.

In deel 2 van de cursus gaan we op dezelfde voet verder. In dit deel komt photoshop erbij. Geen uitgebreide photoshopcursus.

Je leert o.a. over 'lagen / selecties / transformaties / ruis / beeld rechtzetten'. Je gaat ervaren wat photoshop voor jou toevoegt aan je foto's.

 

locatie: Albert van Abbehuis | Bilderdijklaan 19 Eindhoven

Onderstaande cursussen
worden LIVE gegeven:

* DE KUNST VAN HET ZIEN, deel 1

In deze cursus “De Kunst van het Zien” gaan we ons verdiepen in het werk en manier van werken van een aantal beroemde fotografen, vanaf opkomst van de fotografie tot heden.

Iedere les vertel ik iets over een fotograaf en bied veelal ook een (internet-) link naar een documentaire over deze fotograaf, zodat je je nog meer in deze fotograaf kunt verdiepen.

Jij kunt deze handschriften gaan ontdekken en een eigen voorkeur ontwikkelen en tenslotte eigen handschrift.

Bij iedere les hoort een opdracht, waarin je door de ogen van de behandelde fotograaf, zelf in het ’nu’ gaat fotograferen.

Tijdens de volgende les krijg je feedback en bespreken we gezamenlijk het ingeleverde werk.

Start cursus

datum 10 september 2024

Tijd: 19.30 - 21.00 uur

Locatie: -- (nog niet bekend)

Aantal lessen: 15 om de week |

Kosten: € 555,- | Je ontvangt een certificaat van deelname

*Vervolgcursus: 'De Kunst van het Zien' deel 2:

Ook tijdens deze lessen komen bekende fotografen aan bod, fotografeer je 'door de ogen van' en m.b.v. basistools van photoshop leer je je beelden te versterken. Voor deze cursus hoef je niet persé deel 1 gevolgd te hebben.

Gestart:  dinsdag 5 september 2023

Tijd: 19.30-21.30 uur

Locatie: Albert Van Abbehuis | Bilderdijklaan 19, 5611 NG Eindhoven

Aantal lessen: 15 om de week

Kosten: € 555,-  | Je ontvangt een certificaat van deelname

Deze cursus wordt ONLINE gegeven

* KORTE CURSUS VERHALENDE FOTOGRAFIE

​Een korte cursus waarin je 'anders leert kijken', zodat je foto's gaat maken die 'eruit springen'. Je leert hoe je een moment vangt, een verhaal vertelt met je foto's of een emotie vastlegt.

Start cursus

datum oktober 2024

ONLINE

Aantal lessen: 6

Kosten: €155,-

* MASTERCLASS  (in ontwikkeling)

Verhalende fotografie aan de hand van thema's, series

documentair

* MASTERCLASS  (in ontwikkeling)

Verhalende fotografie aan de hand van thema's, series

documentair

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat anderen zeggen:

De cursus ‘De kunst van het zien’ heeft mij op een aangename manier opnieuw leren kijken naar het werk van beroemde fotografen. De cursus heeft mij ook opnieuw leren kijken naar mijn eigen werk dat ik in de voorbije jaren heb gemaakt. Bovendien is het gewoon leuk om iedere twee weken je resultaten te bespreken met Hildegard en de medecursisten. Als je van straatfotografie houdt en je compositorische creativiteit wil stimuleren is deze cursus een echte aanrader!

 

Eric Diemel, Eindhoven

Ik ken Hildegard van haar eigen foto's welke stuk voor stuk een verhaal vertellen. Dus vol vertrouwen ben ik bij haar de cursus " De Kunst vh Zien" gaan volgen. Alle verwachtingen zijn overtroffen en heb weer een mooie boost gekregen om weer meer artistiek op pad te gaan met de camera. Maar ook om je vakantiefoto's een boost te geven is het een fantastische cursus!

Loes Huybers, Eindhoven

Hildegard is een fantastisch fotograaf en fijn mens. Ben door haar anders gaan kijken / zien. Je leert in deze cursus inzicht krijgen hoe je een sterk beeld maakt en dat het gaat om een verhaal te vertellen met je foto's en dat kan zelfs als je fotografeert met je mobiel.

Dankjewel!

 

 

 

 

Jacques Offenbach, Eindhoven

bottom of page