top of page

STILSTAAN EN DOORGAAN

HET VIRUS VERSUS EINDHOVEN

‘Vanaf het begin van deze Corona-crisis heb ik vastgelegd wat er gebeurde en – vooral ook – niet meer gebeurde in Eindhoven.

Een fotoverslag, dat een beeld geeft van een heftige periode in ieders leven. Een tijd die veel van ons afpakte. Maar tegelijkertijd ook een tijd waarin we creatieve oplossingen bedachten, oog en zorg voor elkaar hadden. En daardoor ook een tijd die ons veel heeft (terug)gegeven. Een tijd die de weg plaveide naar het nieuwe normaal.’

Voor het uitgeven van dit boek, door uitgeverij Lecturis, heb ik het maximale subsidie bedrag toegewezen gekregen van Cultuur Eindhoven.

Een film (5 min.) gemaakt door Edith van Zalinge, over het tot stand komen van dit boek:

Het boek is te koop bij de boekhandels en via uitgeverij Lecturis:

https://lecturis.nl/product/stilstaan-en-doorgaan/  of via knop

van handen wassen
naar handen schudden

HET VIRUS VERSUS EINDHOVEN
                                                       
                           
 

‘Bij het uitgeven van mijn eerste fotoboek, SITLSTAAN EN DOORGAAN het virus versus Eindhoven, leek ‘Corona’ bijna onder controle. Winkels waar lang het bordje ‘gesloten’ op hing openden hun deuren, terrassen mochten bezocht worden, kappers konden weer knippen. Vaccins waren in de maak.
De weg naar het nieuwe normaal was echter nog niet helemaal geplaveid. Eind december 2020 was de tweede lockdown in Nederland een feit en opnieuw ging alles op slot.

Vanaf de eerste dag van de tweede lockdown ben ik weer op pad gegaan om vast te leggen hoe het Eindhoven verging in deze bizarre tijd. Het was voor iedereen een heel andere beleving dan de eerste lockdown. De sfeer werd grimmiger, er ontstond onbegrip, voor- en tegenstanders v.w.b. de maatregelen en alles wat met de vaccinaties te maken heeft. Toch ontstonden er ook in deze tijd, nieuwe initiatieven of werden er oplossingen bedacht en ‘roeien met de riemen die we hebben’ werd positief aangepakt.

Ik heb beide kanten laten zien in mijn nieuwe fotoboek, deel 2.

 

Beide boeken samen vormen een compléét beeldverslag van de coronatijd in Eindhoven. (en hopelijk wordt dit nu dus echt snel ‘geschiedenis’)

Voor het uitgeven van dit boek, door uitgeverij Lecturis, heb ik het ook deze keer het maximale subsidie bedrag toegewezen gekregen van Cultuur Eindhoven.

Het boek is te koop bij de boekhandels en via uitgeverij Lecturis:

https://lecturis.nl/product/stilstaan-en-doorgaan/  of via knop

Lees ook:

BRABANT CULTUREEL:

https://www.brabantcultureel.nl/2021/11/10/hildegard-hick-maakt-tweede-fotoboek-over-leven-in-coronatijd/

OMROEP BRABANT:

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3988802/mondkapjes-op-de-grond-en-rijen-voor-de-winkel-zo-ziet-een-lockdown-eruit?fbclid=IwAR0xI1joZxH2H_QQNVy4btcDEGy08CuMzW7GaZgM6E643Eu4lE5xPCkrPOs

EINDHOVENS DAGBLAD:

https://www.ed.nl/dossier-uit-en-thuis/het-virus-versus-eindhoven-gevat-in-tweede-fotoboek-ik-moest-wel-door-hiermee~af3a1c9a/

Willem Wernsen reactie op boeken.jpg
bottom of page